Sådan beskytter du dig mod tør hud om vinteren

by Kristof Alentijns

Desværre går tør hud og en kold temperatur ofte hånd i hånd. Efterårs- og vintersæsonen kan ofte have en meget negativ indflydelse på vores hud. Sikkert i kombination med tør luft og lav luftfugtighed.

Din hud har sine egne forsvarsmekanismer, men i løbet af efteråret og vinteren har din hud brug for ekstra beskyttelse. Mange af os bruger den samme fugtighedscreme hele året rundt, men det er vigtigt at skræddersy vores hudplejeprodukter til den sæson, vi er i. I løbet af vinteren har vores hud brug for en fyldigere creme, som fugter dybere.

Beskyttelse og behandling af din hud med lotion, balsam, oliescrubs kan genoprette huden midlertidigt, men ofte indeholder disse produkter kemikalier, parfume eller alkohol, som forårsager langtidsskader og yderligere udtørrer og irriterer huden. Plejeprodukter med naturlige ingredienser er ofte et godt, men meget dyrt alternativ.

Lider du ofte af tør hud om vinteren? Så har vi gode nyheder til dig. Nedenfor  har vi listet 4 Gør-det-selv-naturlige opskrifter som fuldstændig vil genoprette din hud. De er 100% naturlige og nemme at lave. Ud over disse opskrifter tilbyder vi dig også nogle tips til hjemmet og køkkenet, der hjælper din hud med at overleve vinteren bedst muligt.

  1. Brug en ikke-giftig solcreme

Det er vigtigt at bruge beskyttelse med SPF-faktor hele året rundt. Det er ikke kun UVB (sol) stråler, der er skadelige for huden. UVA-stråler kan tørre ud og ælde din hud hele året rundt. Tager du på skiferie, er din hud endnu mere sårbar på grund af udsættelse for intense UVB-stråler, så sørg for at bruge en solcreme med høj SPF-faktor i bjergene.

  1. Brug en separat øjencreme

Når luften er kold, kan der dannes rynker omkring dine øjne, fordi din hud omkring dine øjne er meget tynd. Derfor er det meget vigtigt at give ekstra beskyttelse i de kolde måneder.Længere i denne artikel kan du læse, hvordan du laver en lettilberedelig øjencreme af høj kvalitet.

  1. Oprethold din væskebalance

Mange af os begynder at drikke mindre vand, når det er koldt udenfor, selvom vi stadig har brug for omkring to liter vand om dagen for at holde vores krop hydreret. Urtete er et godt alternativ til kaffe for at holde vores hud hydreret.

  1. Fortolk din krops signaler

Normalt viser læberne de første tegn på dehydrering. Så snart der opstår tegn på tør hud hvor som helst på kroppen, skal du straks begynde at pleje dette område med en fugtgivende creme for at forhindre det i at sprede sig længere til dit ansigt.

  1. Tag korte brusere

Varme brusere er vidunderlige om vinteren, men varmt vand sænker fugtbalancen i huden. Så prøv at begrænse tiden i brusebadet, og brug en fugtighedscreme efter badet.

Følgende gør-det-selv-produkter er hurtige og nemme at lave, billige og af fremragende kvalitet til din hud. De vil give din hud den fasthed og hydrering, den skal bruge for at komme uskadt igennem de kolde måneder.

Gør-det-selv-læbepomade

Bland to spiseskefulde jojobaolie med to spiseskefulde bivoks og 3 gange 10 dråber af 3 æteriske olier efter eget valg.

Smelt jojobaolien og bivoks i en glaskrukke i en gryde med vand. Efter smeltning kan du allerede tilføje  æteriske olier. Opbevar læbepomade i en krukke.

Gør selv kropssmør

På denne måde kan du lave en lækker, intens og nærende kropssmør til din hud med bivoks.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 50 gram sheasmør
  • 25 ml kokosolie
  • 12,5 ml sød mandelolie
  • 7 ml jojobaolie
  • 3,5 gram bivoks
  • 3-4 dråber æteriske olier

Bland alle ingredienser, undtagen E-vitamin og æteriske olier i en glasskål. Lad ingredienserne i denne skål smelte forsigtigt i en gryde fyldt med vand.

Når ingredienserne er smeltet, lad dem køle af, indtil væsken er størknet let.

Tilsæt E-vitamin og æteriske olier til smørret, og pisk væsken i 3-5 minutter til et smør. Du kan også forsigtigt bruge en røremaskine til dette.

Opbevar smørret i en krukke eller dåse på et køligt sted.

Nyd dit hjemmelavede bodybutter, og pleje din hud intenst! Gør hele din familie og vennekreds jaloux på grund af din strålende hud ;)

Gør-det-selv-håndcreme

Nem at lave selv 100% naturlig håndcreme. Denne creme vil sikre, at dine hænder ikke bliver dehydrerede, og den ved, hvordan den fugter selv de mest ekstremt tørre hænder.

Opskrift:

  • 60 ml sheasmør
  • 30 ml sød mandelolie
  • 1 spiseskefuld bivoks
  • 4 dråber lavendelolie
  • 4 dråber røgelseolie
Kom sheasmør og bivoks i en skål og smelt i bain marie (langsomt ved 70 grader).

Tilsæt den søde mandelolie.

Lad blandingen køle af og sæt i køleskabet eller fryseren.

Tilsæt lavendel- og røgelseolien.

Pisk blandingen med en (hånd)mixer til en creme.

Applikation

Påfør cremen dagligt på fingre og håndflader. Opbevar altid et køligt sted.

Gør-det-selv-nat-hårmaske

Denne hårmaske vil gøre dit hår skinnende og stærkt. Den består af sheasmør, kokosolie og pebermynteolie. Sheasmør vil fugte dit hår, mens kokosolie er kendt for at give mere volumen til dit hår. Pebermynteolie har mange antibakterielle egenskaber, og vil frigøre dine hårrødder for optimal vækst.

Krav:

  • Halv pose sheasmør
  • 1/3 pose kokosolie
  • 10 dråber pebermynteolie

Forberedelsesmetode og brugsanvisning:

Smelt sheasmørret au bain marie (langsomt ved 70 grader), og tilsæt kokosolien.

Lad det køle af i køleskabet eller fryseren.

Når den er blevet hård og stiv, tilsæt pebermynteolien og pisk blandingen med en (hånd)mixer til en creme.

Påfør denne maske på hovedbunden og håret en gang om ugen. Vask altid med en naturlig shampoo næste morgen.

.