Seborrheisk eksem - hvad er det, og hvordan kan du behandle det?

by Kristof Alentijns

Hvad er seborrheisk dermatitis?

Eksem seborrhoicum eller kaldet seborrheisk eksem er en hudlidelse. Det forårsager ofte røde pletter og gule skorper på vores kranium, krop og ansigt. Det forveksles ofte med skæl på grund af de lignende sårskorper, men det er faktisk en anden hudtilstand.

Seborrheisk eksem opstår ofte på steder med mange talgkirtler, som producerer olie. Det er ikke en smitsom hudsygdom, men desværre ofte en kronisk. Konventionelle behandlinger kan bestemt være effektive, men indeholder ofte skadelige ingredienser (herunder kortison), som kan være skadelige for vores hud og helbred på længere sigt.

Seborrheic dermatitis er en kompleks hudlidelse, der ofte kræver flere behandlingsrunder for at kontrollere symptomer, selv med konventionelle behandlingsmetoder. Naturlige behandlinger kan også undertrykke disse symptomer og er meget mindre skadelige for dit helbred og din hud.

Desværre er det også en hudlidelse, som ofte kan forekomme hos babyer og små børn. Det er ofte forårsaget af en overproduktion af olier i huden. Som en reaktion kan der dannes gule skorper og røde pletter.

Seborroisk eksem er desværre ofte en kronisk tilstand, hvilket betyder, at du bliver nødt til at tage højde for dette i din daglige rutine. Nederst i denne artikel giver vi dig nogle praktiske tips til, hvordan du håndterer de irriterende symptomer på denne hudlidelse, og dette på en naturlig måde.

Hvad er symptomerne på seborrheisk dermatitis?

Seborrheisk eksem er ofte ledsaget af følgende symptomer:

  •   Gule pletter på dit kranie, hår, øjenbryn, skæg eller overskæg
  •   Rød hud
  •   Tykkere sårskorper dækket med gule pletter i ansigtet, brystet, armene, ørerne, lyskeområdet
  •   Kløende hud

Hvad forårsager seborrheic dermatitis?

Den egentlige årsag er ikke kendt, men er sandsynligvis relateret til dine gener og hormoner. Disse faktorer kan forværre seborrheisk dermatitis:

  •   Stress
  •   Et svækket immunsystem
  •   Koldt og tørt vejr
  •   Allergisk reaktion på lægemidler

Hvordan kan du behandle seborrheisk eksem på en naturlig måde?

Vi anbefaler følgende produkt, som du nemt kan lave selv. Det er en blanding af tea tree olie med kokosolie. Bland et par dråber (5-6) tea tree olie med 100 ml kokosolie for at opnå optimale resultater. Først påfør en lille mængde tea tree olie på din hud gennem en vatpind og se, om du har en allergisk reaktion inden for 24 timer. Hvis du ikke får en allergisk reaktion, kan du anvende dette naturmiddel dagligt på de områder, hvor du har symptomer på seborrheisk dermatitis.

Tea tree oliens antibakterielle, svampedræbende og antiinflammatoriske egenskaber gør den til en god potentiel behandling for seborrheisk dermatitis. Kokosoliens konsistens i kombination med de antibakterielle egenskaber gør kokosolie til en meget velegnet bæreolie at blande med tea tree olie. Påfør aldrig tea tree-olie rent på huden, men bland den altid med en bæreolie.

Vil disse naturlige behandlinger få min seborrheisk dermatitis til at forsvinde for altid?

Desværre ikke. Seborrheisk eksem er meget ofte en kronisk tilstand, så det bliver du nødt til at tage højde for i din daglige rutine. Eksterne faktorer som stress og sæsonbestemte kan også have indflydelse på dine symptomer.