Jojobaolie - alt hvad du behøver at vide

by Kristof Alentijns

I denne artikel dykker vi ned i jojobaoliens vidunderlige verden, et alsidigt og kraftfuldt naturprodukt. Jojobaolie er en skånsom hudolie, der er fremragende til pleje af både hud og hår. Denne olie stammer fra jojobaplanten og har en kemisk sammensætning, der ligner talg, der findes i menneskelig hud. Dette gør det til en fremragende måde at fugte og beskytte huden på uden at tilstoppe talgkirtlerne.

Vi diskuterer, hvad jojobaolie præcist er, hvor den kommer fra, og hvad der gør det til et så godt produkt. Vi udforsker jojobaolies mange anvendelsesmuligheder, lige fra hudpleje til hårpleje, og giver råd om, hvor ofte du skal bruge den, hvordan du bruger den sikkert og hvor du kan købe den. Oplev kraften i dette naturlige vidunderprodukt og forbedre din hud- og hårplejerutine med jojobaolie.

Jojobaolie på flaske

Hvad er jojobaolie?

Jojobaolie er en skånsom hudolie, der er velegnet til at blande med andre olier for naturligt at pleje hår og hud.

Du kan selvfølgelig også bruge jojobaolie ren. Og det er der mange gode grunde til. Jojobaolie fungerer fantastisk som et naturligt middel mod acne, tør hud og utallige andre hudsygdomme.

Hvor kommer jojobaolie fra?

Jojoba plante

Jojobaplanten er en plante hjemmehørende i Nordamerika. En olie kan laves af nødderne fra denne plante, jojobaolie.

Jojobaolie kommer fra frøene fra Simmondsia chinensis. Det er faktisk ikke en olie, men en flydende voks. Navnet Jojoba kommer fra ordet Hohowi, et navn givet til jojoba-frøene af indianerstammen O'odham. Denne stamme brugte en hjemmelavet pasta lavet af disse nødder til at pleje deres hud og hår.

Hvad gør jojobaolie til et så godt produkt?

Jojobaolie indeholder mange kraftfulde naturlige ingredienser, såsom vitamin E, vitamin B, silicium, krom, kobber og zink. Den indeholder også tre fedtsyrer: erucasyre (13,6 procent), gadolinsyre (71,3 procent) og oliesyre (11,2 procent).

Den største fordel ved jojobaolie er, at dens sammensætning minder meget om de naturlige olier, som talgkirtlerne i vores hud udskiller.

Vores talgkirtler er mikroskopiske kirtler i vores hud, der udskiller et fedtet eller voksagtigt stof kaldet talg. Teksturen og brugen af ​​talg minder meget om jojobaolie.

Jojoba kan hjælpe med at fugte huden, ligesom talg gør, når vores krop ikke længere fungerer optimalt, hvilket sker oftere, når vi bliver ældre. Når vi bliver ældre, producerer vi selv mindre talg.

På den anden side kan for meget talg, som ofte sker i puberteten, eller når hormonniveauet er for højt, resultere i fedtet hud og akne. Brugen af ​​jojobaolie sender så et signal til dine hår- og svedsække om, at der ikke skal produceres ekstra talg. Dette holder din hud hydreret, uden at den bliver fedtet eller tilstopper dine talgkirtler.

Denne effekt gør jojoba til en stærk naturlig behandling for eksem, acne og andre hudsygdomme.

Du kan bruge jojobaolie over hele kroppen, fordi den er helt naturlig og ikke indeholder kemikalier, der kan føre til en allergisk reaktion.

Hvad kan jojobaolie bruges til?

Lav dine egne Jojoba-plejeprodukter

Du kan bruge jojobaolie til at:

  • Lav en fugtgivende ansigtsmaske. Tilføj et par dråber jojobaolie til en ansigts-ler (såsom bentonit-ler) og påfør den i ansigtet.
  • Rengør, pleje, fugt og fjern eller forebygge svampeinfektioner.
  • Behandl acne og psoriasis.
  • Fugt hele kroppen (efter et brusebad/bad eller træning).
  • Lav en naturlig makeupfjerner. Læg et par dråber jojobaolie på en vatpind for at fjerne foundation, blush, øjenmakeup og lipgloss.
  • For at hydrere dit hår kan et par dråber jojobaolie masseres ind i fugtigt hår

Hvorfor bruge jojobaolie til din hud?

Jojoba hudpleje

Brugt topisk fungerer Jojobaolie som en ikke-komedogen, hurtigabsorberende, men langtidsvirkende blødgørende middel, der skånsomt fugter, beroliger, nærer og blødgør huden uden at efterlade en fedtet rest.

Den renser huden for at forhindre væksten af ​​skadelige bakterier og fremme væksten af ​​ny, klar, renset, sund og smidig hud.

På grund af en kemisk sammensætning meget lig den talg, der findes i menneskelig hud, er Jojobaolie let accepteret og tolereret af huden.

Jojobaolie kan balancere hudens olieproduktion for at reducere virkningerne af acne ved at fjerne overskydende naturlige olier i porerne.

Ved at skabe en fugtgivende og beskyttende barriere på huden, beskytter den mod de barske påvirkninger af de naturlige elementer. Brugt på negle styrker og fugter jojobaolie neglebåndene og forhindrer infektioner i at dannes på neglesengene.

Hvorfor bruge jojobaolie til dit hår?

Jojoba brug i hår

Brugt i håret kan jojobaolie holde håret skinnende og sundt. Det hjælper med at reducere fedtet i hovedbunden ved at regulere produktionen af ​​talg.

Tørt og kruset hår kan drage fordel af jojobaoliens plejende egenskaber, da det gør håret mere håndterbart og frit for filtre. Når den påføres fugtigt hår, dækker Jojobaolie hårstrået med sin flydende voks og forhindrer tørhed ved at låse fugt inde.

Jojobaoliens antibakterielle og svampedræbende egenskaber eliminerer skæl og reparerer enhver skade, såsom brud, hvilket efterlader en kølende fornemmelse i hovedbunden. Denne overordnede styrkende effekt på håret tilskynder det til at blive sundere hurtigere, hvilket får det til at se tykkere og skinnende ud.

Hvor ofte kan du bruge jojobaolie?

Du kan bruge jojobaolie dagligt som en del af din plejerutine.

Hvor længe kan du opbevare jojobaolie?

Jojobaolie er flydende ved stuetemperatur på grund af de umættede fedtsyrer, den indeholder. Som nogle andre olier nedbrydes jojobaolie ikke og har en meget lang holdbarhed (mindst 2 år) og er derfor perfekt egnet til brug i dine naturlige produkter.

Hvordan kan du bruge jojobaolie sikkert?

Jojobaolie er en kosmetisk olie, der kun bør bruges eksternt, og ikke oralt. Jojobaolie er generelt kendt som en meget sikker olie, som få mennesker reagerer allergisk på, men vi anbefaler altid - som med alle vores andre produkter - først at smøre et par dråber jojobaolie på armen for at se, om der er en allergisk reaktion. .

Hvis du ikke oplever en allergisk reaktion ved at bruge jojobaolie inden for 24 timer, er det sikkert at antage, at du kan bruge denne olie uden problemer.

Hvor kan man købe jojobaolie?

Du kan købe jojobaolie på vores hjemmeside. Vores jojobaolie er 100% naturlig, økologisk og koldpresset. Det indeholder ingen kemiske ingredienser.