Kulinarisk arganolie, ikke kun velsmagende, men også sund

by Kristof Alentijns

Arganolie kaldes også "Marokkos guld", på grund af den måde, den er lavet på, og fordi den er sund! Kulinarisk arganolie er koldpresset fra argankerner, der er blevet skånsomt ristet. Dette giver olien en blød nøddeagtig og delikat smag! Arganolien fra Healthier.nu er 100 % naturlig, uden tilsætningsstoffer og økologisk (Ecocert 2018).

Kulinarisk arganolie som kosttilskud

Udover at være en delikat olie til køkkenet, kan kulinarisk arganolie også bruges som kosttilskud. Arganolie er rig på antioxidanter. Forskning har vist, at antioxidanter beskytter os mod frie radikaler, kemikalier dannet i kroppen som en del af stofskiftet, og også beskytter kroppen mod bakterier, hvilket er godt for immunforsvaret. Arganolie indeholder flerumættede fedtsyrer (mere end 80%), som kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet.

Den høje procentdel af vitamin E, især gamma tocopherol, som er sjælden i naturlige olier, hjælper med at beskytte hjertet og blodkarrene. Disse ekstreme antioxidanter er nødvendige for dannelsen af ​​røde blodlegemer og også konstruktion og vedligeholdelse af muskelvæv. Arganolie indeholder > 620mg tocopherol pr. liter. Olivenolie mindre end halvdelen. Arganolie indeholder desuden også Omega-3 og 6 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer ser ud til at have anti-inflammatoriske egenskaber, som kan hjælpe i behandlingen af ​​gigt, astma, psoriasis og Chrohns sygdom.

"Hver dag er 1 spiseskefuld arganolie nok til at optage disse vigtige komponenter"

Arganolie er lækker som krydderi i retter, herunder:

  • Fisk; fx tun og laks.
  • Gryderetter, supper og salater.
  • Om yoghurten i kombination med honning
  • Lækkert over rosenkål, spinat, ærter i stedet for smør.

Vil du vide mere om kulinarisk arganolie, klik her